Teknologisk dugnad for fremtidens utdanning

Teknologisk dugnad for fremtidens utdanning

Oslo Edtech Hackathon på Gyldendalhuset 3. - 4. mai.

Kan programmerere og lærere sammen skape løsninger for en bedre skole med mindre frafall ved å ta i bruk ny teknologi? Det er oppgaven når Oslo Edtech Hackathon samler en rekke ulike fageksperter for å løse en av de største utfordringene for norsk ungdom – på bare 24 timer.

Frafall fra skole, utdanning og arbeidsliv er et betydelig samfunnsproblem og har store konsekvenser for dem det gjelder. Stoltenbergutvalget har nylig påpekt hvordan særlig forskjeller mellom gutter og jenter i tidlig skolealder forsterker dette problemet.

Gyldendal, NTNU, Oslo Edtech Cluster og Tekna arrangerer derfor et nonprofit edtech hackathon hvor målet sammen er å finne gode innovative løsninger på utfordringene dagens elever og studenter møter.

NAV, Utdanningsetaten i Oslo kommune og Kongsberg Digital bidrar som sponsorer til arrangementet.Røde kors har også engasjert seg og skal holde innlegg om deres erfaringer tett på ungdom som faller fra.Det vil også bli innlegg fra en elev som har opplevd å falle fra.

Deltakerne på hackathonet er en god blanding av pedagoger, utviklere, designere og andre fageksperter og ressurspersoner som skal jobbe sammen i 24 timers for å komme frem konkrete løsninger på hvordan man ved hjelp av teknologi kan redusere frafall fra skole og utdanning.

Vinnerbidraget sendes inn som svar til høringen på Stoltenbergutvalgets rapport.

Arrangementet finner sted på Gyldendalhuset, Sehesteds gate 4, Oslo.

Kontaktperson for arrangementet vil være Camilla Bruseland
Tlf: 977 17 997
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.