Under årets NKUL lanserte Statssekretær Rikke Høistad Sjøberg (biletet) Den teknologiske skolesekken, nå kan det søkas om midler til utvikling. Fyrst og fremst er det Samfunnsfag, Matematikk, Norsk, Kunst og Handverk og musikk vert prioritert i søknadsbehandlinga.
Regjeringa har løyvd 15 millionar til utstyr for programmering som lærarane kan bruke i klasserommet. Pengane er for fylkeskommunar, kommunar og private skoleeigarar som vil heve lærarane sin kompetanse i programmering. Utstyrspotten skal bidra til at lærarane får bruke programmeringskompetansen sin i mange ulike fag og på ulike trinn.

Som innbarka musikklærer og korpsentusiast kommer høydepunktet på konferansen NKUL18 for meg så å si ved første trompetstøt. Åpningen med studenter som setter stemningen med glitrende samspill, smittende spilleglede, humor, vibrerende virtuos teknikk og høy instrumentføring gir løfte om dager fylt av faglig påfyll, overraskelser og inspirasjon. Gang på gang blir jeg fylt av takknemlighet over at det er klangfulle musikere og ikke matematikere som åpner konferanser. Hva skulle alternativet være? Sunniva Rose kanskje?
Han vet egentlig ikke om noe annet. For Magnus Nohr har alltid vært hellig overbevist om at deling er det eneste rette. Da er det også et lite mysterium at andre ikke tenker de samme tankene.
I fjor hadde han med seg ei gruppe frå Suldal. Sidan sist har Nils Erik Eide flytta heim, og fått jobben som oppvekstsjef i Vindafjord. Denne gongen kom han til NKUL med eit følje på tjue personar.
Statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Rikke Høistad Sjøberg kom med en positiv lekkasje fra revidert nasjonal budsjett.
Den kjente foredragsholderen Alan November åpner årets «vakreste eventyr» NKUL i Trondheim. SkoleMagasinet intervjuet November tidligere i år, og under kan du lese Vidar Alfarnes sin sak. NKUL arrangeres 7, -9. mai.